Császármorzsa!!! Bízom benne nincs olyan aki ne ismerné ezt a fenséges desszertet! De mit szóltok, ha megbolondítjuk kevés tökmagolajjal és a klasszikus baracklekvár helyett szilvával tálaljuk. Szerintem brutálisan jó, próbáljátok ki ti is! Természetesen én a serpenyőben készített verziót preferálom 🙂

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 1-2 ek búzadara
  • 300 ml tej
  • 4 db tojás
  • 2-3 ek tökmagolaj
  • 30 g porcukor + vanília őrlemény
  • csipet só
  • 50 g vaj a pirításhoz
  • 100 g pirított tökmag
  • pici reszelt citromhéj

Válasszuk ketté a tojásokat. A lisztet, búzadarát, sót, cukrot, citromhéjat keverjük el a tejjel, tökmag olajjal, majd adjuk hozzá a tojássárgákat. Fél órára tegyük hűtőbe, hogy kicsit megduzzadjon. Miután kivettük, verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét és lazítsuk fel a masszát. Olvasszuk fel serpenyőben a vajat és öntsük rá, hagyjuk mindig pár percet , hogy megpiruljon az alja mielőtt átforgatnánk. Kisebb nagyobb darabokra szaggasuk szét egy fakanál segítségével. Alig 10 perc alatt elkészülünk vele. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂